Šest inovativnih projekata dobitnici potpore programa u 2020. godini

09/04/2020.

Objavljeni su rezultati natječajaPokreni nešto svoje“ za 2020. godinu. Ove godine program u organizaciji ACT Grupe, potporne organizacije za razvoj društvenog/impact poduzetništva, doživljava svoje četvrto izdanje, podržavajući projekte s pozitivnim društvenim i/ili okolišnim utjecajem.

Važan kriterij pri odabiru bio je postojanje društvene inovacije kao i dugoročni pozitivni utjecaj projekta na lokalnu zajednicu prijavitelja ili šire društvo. Najboljih šest projekata prijavljenih na natječaj, koji će osim financijske potpore dobivati i kontinuiranu savjetodavnu poslovnu podršku za razvoj svojih projekata tijekom sljedećih šest mjeseci, su:

Na natječaj otvoren 27. siječnja 2020. godine pristiglo je ukupno 247 prijava iz cijele Hrvatske, od kojih je u drugi krug procjene od strane stručne komisije odabrano 9 projekata. Finalisti natječaja, pa tako i dobitnici potpore, izdvojili su se prema inovaciji koju donosedruštvenom utjecaju kojeg će projekt imati te prema potencijalu rasta i održivosti projektne ideje.

Među 247 prijavljenih projekata njih 109 (44%) prijavile su žene ili poduzeća na čijem su čelu žene, a najviše projekata bilo je u kategoriji softvera (16%), poljoprivrede i hrane (14%) te turizma (12%).

Za financiranje šest najboljih projekata tvrtka Philip Morris Zagreb d.o.o., partner programa, osigurala je iznos ukupne vrijednosti od 444.000,00 kuna te će svaki od dobitnika biti sufinanciran sa 74.000,00 kuna.

Zbog trenutne situacije nastale uslijed širenja COVID-19, a vodeći računa o zdravlju i sigurnosti, javno predstavljanje pobjedničkih timova i njihovih projekata bit će organizirano naknadno, kada to epidemiološka situacija dozvoli. Do tada ih detaljnije možete upoznati ovdje.