Brlog zadružna pivovara

01/02/2019.

Zadruga Brlog startala je 2016. godine nakon uspješne crowdfunding kampanje te je plasirala craft pivo Plavuša u više od stotinu lokala diljem Hrvatske. Specifičnost proizvoda je – uz to što se radi o prirodnom pivu visoke kvalitete proizvedenom u prvoj zadružnoj pivovari – ta što je priroda proizvodnje u dobroj mjeri sezonska, ljetna. U razdoblju najviših temperatura potrebno je proizvoditi u maksimalnom kapacitetu, a isto tako potrebno je i održavati temparature u tankovima niskim. Obzirom da su električna energija i voda osobito značajne stavke u proizvodnji, Brlog će investiciju usmjeriti upravo u snižavanje troškova i osiguranje dugoročno povoljne situacije u upravljanju resursima.

Ovim projektom rješava se i drugo bitno pitanje za održivost Brloga – prostorni kapacitet i kvaliteta proizvoda. Tijekom rada pivarke iz Brloga su naučile da je od izuzetne važnosti sigurnost proizvodnje, a upravo nabava inovativnog rashladnog sustava i pripadajućeg dvosekcijskog hladila omogućuje minimaliziranje rizika u tehnološki najosjetljivijoj fazi proizvodnje – hlađenju piva.

Ulaganjem u povećanje trenutačnih kapaciteta proizvodnje omogućit će se dugoročno širenje, kao i rast bez ulaganja u novi prostor, podići energetska učinkovitost te razviti tehnologija koja će osigurati kvalitetno rješavanje najosjetljivijeg problema u proizvodnji. Podrška će imati pozitivan utjecaj na stabilnost poslovanja, novo zapošljavanje i jačanje brenda proizvedenog od strane poduzetnica u uvjetima rastuće konkurencije.

Više informacija na www.facebook.com/BRLOGpivovara/.