Eduard Camaj

01/02/2018.

EratoExpert je tehnologija razumijevanja prirodnog jezika koja se možete ugraditi u internetske i mobilne aplikacije. Omogućava krajnjim korisnicima da se informiraju o onome što ih zanima, samostalno, i to onako kako bi upitali živog sugovornika, bez potrebe za poznavanjem ključnih riječi. Za to su zaslužni napredni algoritmi obrade prirodnog jezika i strojnog učenja, kojima se pronalaze veze između riječi i određuje domena i kontekst riječi i teksta.

Jednostavnost uporabe, intuitivnost korištenja i brzina kojom se dolazi do tražene informacije iskorak su u novo doba korisničkog iskustva, što krajnji korisnici sve više i očekuju zbog iskustva sa srodnim tehnologijama na engleskome jeziku. Iz teksta u prirodnom jeziku naši klijenti mogu dobiti strukturirane informacije o interesima svojih korisnika, što im omogućuje bolje poznavanje, a time i preciznije segmentiranje i targetiranje korisnika u marketinškim kampanjama.

Zahvaljujući platformi koja će biti otvorena za sve, tehnologija će se moći koristiti u različitim oblicima i primjenama, pa će tako svaka osoba ili manja tvrtka moći samostalno razviti svoj “chatbot” ili omogućiti upravljanje svoje aplikacije na prirodnom jeziku.

Više o projektu možete pronaći na www.erato.hr.