Nino Dušak

01/02/2018.

biciklističku industriju unosi naprednu tehnologiju iz zrakoplovstva i brodogradnje. Korištenjem novih materijala i inovacija bit će konstruiran i izrađen tehnički napredan proizvod koji će zasigurno utjecati na pomicanje granica u natjecanjima u ovoj zahtjevnoj sportskoj disciplini te podići sigurnost korisnika u prometu.

Neprekinuto vlakno karbonskog ojačala i ulaganje staklenih vlakana radi sprečavanja ne kompatibilnosti materijala s obzirom na njihov elektromagnetski potencijal unaprijedili su ovaj proizvod. Preciznom računicom kinematike ovjesa u kombinaciji s inovativnim rješenjima i geometrijom okvira u potpunosti je uklonjen negativan odaziv ovjesa na amortizer i pedale, a prednji, upravljački dio postao je mirniji, stabilniji i upravljiviji za svakog korisnika.  Rezultati analize naprezanja za kompozitne materijale ne samo da su pokazali optimalnu debljinu stjenke nego su i oblikovali okvir s obzirom na sile koje djeluju na njega.

Ovo su samo neke od osobina ovog inovativnog proizvoda koji će u potpunosti biti osmišljen i proizveden u Varaždinu, a njegovo korištenje potaknut će potrošače na boravak u prirodi i omogućiti im zdrav i uzbudljiv život. Više informacija o projektu biti će uskoro dostupno na službenoj web i Facebook stranici.