Prostor rodne i medijske kulture K-zona

01/02/2019.

Rubrika Strašne žene jedna je od najpopularnijih na portalu VoxFeminae.net, a njeni edukativni tekstovi od 2006. godina ističu žene koje su zadužile svijet svojim djelovanjem. “For most of history, Anonymous was a woman”, napisala je Virginia Woolf, a istinitost ovih riječi potvrđuje se svaki puta kada nekoga upitate da nabroji 5 fizičarki, redateljica ili filozofkinja.

U potrazi kako što širem krugu ljudi na zanimljiv način predstaviti dostignuća žena, udruga K-zona razvila je u suradnji s 8 domaćih umjetnica zabavnu, dinamičnu i edukativnu društvenu igru za 2-5 igrača/ica idealnu za igranje u obiteljskom ili prijateljskom krugu.

Strašne žene prva su društvena igra posvećena ženama, a sastoji se od jednostavnih pravila, 8 karata akcije koje po potrebi dodaju kompleksnost igri i 56 karata ilustriranih portreta žena koje su svojim postignućima dale izniman doprinos društvu u područjima kulture, politike, znanosti i ljudskih prava.

Cilj društvene igre Fierce Women je razbiti rodne stereotipe i predrasude o sposobnostima, interesima i postignućima žena te učiniti njihov rad vidljivim osnažujući tako nove generacije strašnih žena.

Više informacija na www.voxfeminae.net.