Savez izviđača Hrvatske

01/02/2019.

Internet platforma GoScouting Croatia pomoći će u stavljanju u funkciju neiskorištenih javnih zemljišta u Hrvatskoj koja će se namijeniti za korištenje izviđačima i mladima iz Hrvatske i svijeta. Godišnje stotine izviđačkih udruga iz Europe pokazuje interes za provođenje svojeg slobodnog vremena u Hrvatskoj. Trenutno, u Hrvatskoj ne postoje javna zemljišta namijenjena za izviđačko kampiranje.

Platforma predstavlja dio projekta „Gradovi prijatelji izviđača“ u sklopu kojega se neiskorištena zemljišta mogu namijeniti za izviđačko kampiranje. Platforma je karta s lokacijama javnih zemljišta na kojima domaći i strani izviđači mogu kampirati. Svaka lokacija je popraćena fotografijama, objašnjenjima i uputama kako lokaciju koristiti.  Osim zemljišta koja će pojedini gradovi ponuditi, na karti će biti mapirani i dodatni sadržaji u okolici: kulturni, turistički, prirodni, sportski, uslužni i zabavni, a koji korisnicima mogu biti zanimljivi za vrijeme boravka.  Važan segment je i volonterski rad koji izviđači odrađuju u lokalnoj zajednici, a koji će se koordinirati putem platforme.

Projektom se želi doprinijeti ekonomskom i turističkom razvoju lokalne zajednice, razvoju omladinskog turizma te međunarodnoj razmjeni mladih, posebice u turistički nerazvijenim mjestima.  Platforma GoScouting Croatia predstavlja inovativan pristup širenja turizma u Hrvatskoj spajajući nekoliko elemenata u funkcionalnu cjelinu: mladost, putovanje, prirodu, lokalnu zajednicu, volonterstvo, kulturu i međunarodno povezivanje.

Više informacija na www.scouts.hr.