Silver technologies d.o.o.

01/02/2020.

Silver technologies je startup tvrtka u ranoj fazi razvoja u domeni zdravstva. Bavi se razvojem visoko-tehnoloških proizvoda: pametnih narukvica i softwera. Riječ je o naprednom sutavu za praćenje zdravlja i sigurnosti starije, slabo pokretne populacije. Čitav sustav osmišljenj je u svrhu poboljšanja kvalitete života I zdravstvene skrbi za stariju populaciju.

Proizvod koji je u fokusu razvoja tvrtke, zove se Silver Monitor. Proizvod se sastoji od pametne narukvice koja prikuplja biometrijske podatke. Trenutno je dostupno 5 funkcionalnosti: mjerenje tlaka, otkucaji srca, tjelesna aktivnost, geo-lokacije i sustav alarmiranja.

Proizvod uključuje i softwersku platformu u obliku web aplikacije, koja je dostupna i na mobitelu. Naš softwer kontinuirano prikuplja podatke (svakih 5 minuta) u toku dana (0-24h). Podaci se u našem sustavu strukturiraju i analiziraju upotrebom napredne tehnologije strojnog učenja. Na temelju ove analize u mogućnosti smo detektirati i prevenirati potencijalne zdravstvene probleme i eventualne ozljede i padove kod starije populacije.

Jedan dio proizvoda, a taj je pametna narukvica je namijenjen i dizajniran za stariju populaciju i njihovu upotrebu. Softwerski dio proizvoda, platforma koja omogućuje uvid u stanje zdravlja starijih ljudi namijenjena je liječnicima i članovima obitelji (skrbnicima).

Naš digitalni zdravstveni sustav biti će prilagođen pravilima GDPR-a. 

Više informacija na www.silvermonitor.care.