Završene prijave na natječaj “Pokreni nešto svoje”

12/12/2016.

Danas u 12h istekao je rok za prijavu na natječaj “Pokreni nešto svoje“. Radi se o novom razvojnom programu potpore poduzetničkim projektima koji je pokrenula ACT Grupa, konzorcij društvenih poduzeća iz Čakovca, uz financijsku podršku tvrtke Philip Morris Zagreb d.o.o.

Program „Pokreni nešto svoje“ namijenjen je poduzetnicima početnicima i mikro poduzećima odgovarajući na njihove potrebe za početak i razvoj poslovanja. Program potiče projekte s pozitivnim društvenim utjecajem kroz savjetodavnu podršku i bespovratna financijska sredstva.

Do zaključenja natječaja pristilo je ukupno 429 prijava! Nakon provjere formalnih uvjeta stručna komisija će ocijeniti sve zaprimljene prijave u skladu s kriterijima navedenim u evaluacijskoj tablici u Uputama za prijavitelje.

Kroz program će biti podržani jasni i konkretni projekte koji će pokrenuti novo ili razviti postojeće poduzeće (ili neki njegov određeni segment), a dodatne bodove će dobiti inovativni projekti s elementima društvenog poduzetništva i društveno odgovornog poslovanja. Prednost će, kako je i najavljeno prilikom predstavljanja programa, imati projekti temeljeni na održivom poslovnom modelu koji ima potencijal rasta i replikacije u druge sredine.

Najbolje ocijenjeni projekti prolaze u drugu fazu evaluacije, koje će komisija će tijekom veljače 2017. posjetiti na terenu u njihovim organizacijama, gdje će procijeniti kapacitete prijavitelja, motivaciju za provedbu projekta, održivost i skalabilnost poslovnog modela. Posjet će ujedno biti iskorišten za dobivanje povratnih informacija od prijavitelja o ovom Programu podrške te o potrebama prijavitelja za podrškom u budućnosti.

Nakon druge faze, ACT Grupa će donijeti odluku o projektima koji će dobiti podršku.

Rezultati natječaja će biti objavljeni do 28. veljače 2017. na web stranicama Programa.
Tijekom ožujka će biti potpisani ugovori s korisnicima, a početak provedbe projekata je 1. travnja 2017.