Završene prijave za drugi natječaj “Pokreni nešto svoje”

15/12/2017.

Danas u 12h istekao je rok za prijavu na natječaj “Pokreni nešto svoje“ u 2017. godini. Ove godine program u organizaciji ACT Grupe, vodećeg primjera društvenog poduzetništva u Hrvatskoj i regiji, doživljava svoje drugo izdanje, podržavajući projekte s pozitivnim društvenim utjecajem kroz mentorsku podršku i bespovratna financijska sredstva.

ACT Grupa je uz potporu tvrtke Philip Morris Zagreb d.o.o. za financiranje projekata u okviru drugog natječaja osigurala iznos ukupne vrijednosti od 500.000,00 kuna.

Program je namijenjen postojećim društvenim poduzećima, društvenim poduzećima u nastajanju, inovativnim start-upovima te poduzetnicima početnicima s društveno-poduzetničkom idejom ili poduzetničkom idejom koja će imati pozitivan utjecaj na društvo ili okoliš.

Do zaključenja natječaja pristilo je ukupno 316 prijava! Nakon provjere formalnih uvjeta stručna komisija će ocijeniti sve zaprimljene prijave u skladu s kriterijima navedenim u evaluacijskoj tablici u Uputama za prijavitelje.

Kroz program će biti podržani jasni i konkretni projekte koji će pokrenuti novo ili razviti postojeće poduzeće (ili neki njegov određeni segment), a dodatne bodove će dobiti inovativni projekti s elementima društvenog poduzetništva i društveno odgovornog poslovanja. Prednost će, kako je i najavljeno prilikom predstavljanja programa, imati projekti temeljeni na održivom poslovnom modelu koji ima potencijal rasta i replikacije u druge sredine.

Najbolje ocijenjeni projekti prolaze u drugu fazu evaluacije, koje će komisija će tijekom veljače 2018. posjetiti na terenu u njihovim organizacijama, gdje će procijeniti kapacitete prijavitelja, motivaciju za provedbu projekta, održivost i skalabilnost poslovnog modela. Posjet će ujedno biti iskorišten za dobivanje povratnih informacija od prijavitelja o ovom programu podrške te o potrebama prijavitelja za podrškom u budućnosti.

Nakon druge faze, ACT Grupa će donijeti odluku o projektima koji će dobiti podršku.

Rezultati natječaja će biti objavljeni do 28. veljače 2018. na web stranicama Programa.
Tijekom ožujka će biti potpisani ugovori s novim korisnicima, a početak provedbe projekata je 1. travnja 2018.